Levensblog voor jou!
Weet jij wat er  in het leven van anderen zich afspeelt?
Hoe was het toen de oudere generatie zo jong was als jij nu?
Hoe kijken jullie beide naar de toekomst?
Van de oudere, van de jongere en van het dorp?

Maak een account aan op deze website en ga aan de slag met je blog, vlog of plog! Levensblog brengt jong en oud met elkaar in contact. Jongeren gaan in gesprek met ouderen over onderwerpen die je net voorbij zag komen en schrijven hierover een blog. Filmpjes en foto’s maken mag natuurlijk ook!
Je zult zien er komen leuke gesprekken uit met verassende ideeen voor de toekomst. En wat is er nou mooier dan zorgen dat die mooie ideeen ook gerealiseerd gaan worden. Daar gaan we ons best voor doen! Jongeren kunnen leren van ouderen en ouderen krijgen energie van de jongeren. De toekomst maak je samen!

Levensblog op school of vereniging
Ons kernteam van jongeren komt graag langs op scholen en bij verenigingen om een interactieve workshop te geven over bloggen en in gesprek gaan met ouderen. Vraag de gratis workshop aan via info@plattelandsjongeren.nl

Handige documenten
Handleiding website
Kaartjes gespreksonderwerpen jong & oud
De opbouw van een blog

 

Methodiekverspreiding


Algemene voorwaarden
Bij het aanmaken van een account stem je automatisch toe met de algemene voorwaarden van Levensblog.nl:

  1. Het is niet toegestaan om racistische, kwetsende of haatdragende teksten, foto’s en/of video’s op deze site te plaatsen.
  2. De moderator is vrij om iemand van de site te weren of te verwijderen.
  3. De moderator is vrij om teksten, foto’s en/of video’s te verwijderen.
  4. nl leent zich niet voor teksten, foto’s en/of video’s om politieke of religieuze boodschappen te verkondigen.
  5. Video’s, foto’s en teksten met persoonlijke gegevens van de persoon in kwestie zijn toegestaan, mits deze persoon in kwestie hiervoor toestemming heeft gegeven. Degene die de teksten/foto’s of video’s plaatst is verantwoordelijk voor het nagaan van deze toestemming. De moderator kan hier niet verantwoordelijk voor worden gesteld.

Partners

Levensblog is een initiatief van Plattelandsjongeren.nl en Solidair Groningen en Drenthe.

Plattelandsjongeren.nl
Plattelandsjongeren.nl is een landelijke organisatie van, voor en door jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Het is dé vrijetijdsvereniging voor jongeren wonende op het platteland en/of dorpskernen. Plattelandsjongeren.nl streeft ernaar om de leefbaarheid op het platteland te bevorderen. Plattelandsjongeren.nl inspireert, motiveert en ondersteunt jongeren die actief willen bijdragen aan hun vrijetijdsinvulling en die van anderen in hun leefomgeving.
Plattelandsjongeren.nl ondersteunt de besturen van 230 lokale afdelingen, door middel van trainingen, workshops, begeleiding en faciliteiten. Ook organiseert zij de belangenbehartiging van alle jongeren op het platteland. Daarnaast ontwikkelt en realiseert zij diverse projecten die relevant zijn voor jongeren op het platteland.

Solidair Groningen & Drenthe
Solidair Groningen & Drenthe werkt aan het samen op weg gaan. Mensen tegen komen en daadwerkelijk kennismaken, leren van elkaar en samen aan de slag voor een betere toekomst. Elkaar ontmoeten, geïnspireerd worden, en je omgeving rechtvaardiger maken. Solidair Groningen & Drenthe biedt anderen de helpende hand , bij het vorm geven van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als een bruggenbouwer koppelt zij vrijwilligers aan groepen mensen in de samenleving die behoefte hebben aan ondersteuning. Zo geeft de stichting mede inhoud aan een meer sociale en rechtvaardige samenleving.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door hun steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen. Om haar doelen te verwezenlijken ondersteunt het Oranje Fonds projecten die de sociale infrastructuur verbeteren of vernieuwen. Daarnaast investeren ze in projecten die een positieve sociale dynamiek op gang brengen, zoals ontmoeting tussen jong en oud, of gezamenlijke activiteiten van buurtbewoners in hun wijk of dorp.

Daarnaast mede mogelijk gemaakt door: