“Een hoop tevredenheid. De mensen kijken allemaal zo ontevreden op het moment. Een dagje uit gaan is toch leuk? Waarom kijken al die mensen dan zo ontevreden? Dat vinden wij zo jammer. De mensen zijn zo op zichzelf gericht. Vroeger zetten wij de vuilnisbak voor elkaar buiten. Laat ze dat doen.”

“Het zijn de kleine dingen die de samenleving veranderen” 

“Gewoon naar elkaar luisteren, iets voor elkaar over hebben. Of de deur open doen voor iemand, of de plantjes water geven voor de buren. Het wordt allemaal nog wel gedaan, maar te weinig.
We zien ook een heleboel egoïsme in het verkeer. Mensen die toeteren om niets, die door rood rijden of juist blijven staan als het stoplicht op groen staat omdat ze aan het appen zijn.
Veel jongeren gooien hun brood weg en gaan vervolgens naar de patatzaak. Je gooit je brood toch niet weg?! Vroeger hadden we weinig geld en waren we blij dat we brood mee kregen en een appeltje. Maar je gooit het toch niet weg?!
Onze kleinkinderen zitten thuis en dan zeggen ze opeens: we gaan even een broodje halen bij de Subway. Dan denk ik: naar de Subway? Je hebt brood, je hebt eieren, je hebt alles in de kast en je gaat naar de Subway? Dat begrijp ik niet.”

“Mensen beseffen niet half hoe rijk ze nu eigenlijk zijn.”

Volg Levensblog