Oma is opgegroeid op Krakeel, een straat aan het water (krakeel) net buiten Hoogeveen. Ze groeide op met een oudere broer en een jongere zus. Ze trok samen op met haar broer en ze schaatsten, fietsten, klommen en visten samen wat af. Daarnaast hadden ze het vrij druk met huishoudelijke taken omdat hun moeder na een periode van ziekte overleed toen oma negen jaar oud was. Toch kijkt ze wel terug op een fijne tijd en al doende mist ze haar broer -hij is overleden- nog steeds. Later verhuisde oma naar de huidige Alteveerstraat – dat was destijds ook een kanaal- en ging ze naar school aan de Bentinckslaan. Oma kon goed leren en dit viel de directeur van de MULO ook op. Hij vroeg of ze naar de MULO wilde komen om door te leren. Hij kreeg een duidelijk “nee” te horen want oma wilde aan het werk.

Volg Levensblog