Cok vond de huishoudschool helemaal niet leuk. Na schooltijd moest ze altijd gelijk thuis komen om haar moeder te helpen.
Na de huishoudschool is ze een jaar thuis geweest en vertelde ze aan haar moeder dat ze wilde werken. Haar moeder vond het goed, als ze het zelf allemaal regelde. Maar Cok had verder geen opleidingen. Ze solliciteerde bij de zuurstoffabriek in Schiedam en kwam terecht op de bonnenafdeling, met 15 meisjes. Voordat ze aan het werk ging ’s ochtends, moest ze dan eerst nog het huis stoffen en zwabberen en ’s avonds strijken.
Na 2,5 jaar werken op de bonnenafdeling, maakte Cok de overstap naar een accountantskantoor in Rotterdam. Hier heeft ze 6 jaar gewerkt, tot aan de zwangerschap van haar eerste kindje. Het was niet gebruikelijk om daarna weer te gaan werken, want ze moest voor haar dochter zorgen.
Toen haar kinderen ouder waren en al naar school gingen, werkte mevrouw Zonneveld wel twee middagen in de stomerij, in Alphen aan de Rijn. De laatste 24 jaar voor haar pensioen heeft ze samen met haar man twee winkels in de verlichting gerund. Ook heeft mevrouw Zonneveld van haar 65ste tot 4 jaar geleden nog 1 dag in een modezaak gewerkt. Ze vond het één groot feest, want ze is dol op mode.

Volg Levensblog