Jac ging naar de technische school. Eerst leerde hij voor fijn bankwerk en later voor instrument maken. Dit moest van zijn vader, want instrument maken werd goed betaald.
Toen hij 15 jaar was mocht hij eindelijk werken op de Scheepswerf bij Feyenoord. Na drie maanden kwam hij op de tekenkamer terecht van de instrumentenfabriek in Rotterdam. Dat was totaal niet zijn ding, maar omdat hij bijna in militaire dienst moest, kon hij nergens anders terecht. Na zijn militaire dienst heeft hij bij het gemeente energiebedrijf gewerkt voor twee jaar. Vervolgens nog bij het technisch handelsbureau voor twee jaar.
Uiteindelijk kwam meneer Zonneveld in de verlichting terecht en dit heeft hij tot zijn pensioen gedaan. De eerste twintig jaar voor werkgevers en de laatste vijfentwintig jaar voor zichzelf samen met zijn vrouw.

Volg Levensblog